DACII/GEŢII VOR RENAŞTE !!!

Articole despre Daci/Geţi, Dacia/Geţia (Articles with Dacians/Getae, Dacia/Getia)

Despre mine

Fotografia mea
Constanta, Romania
OM dac/get mandru de stramosii lui ! (Proud Dacian OM); - studii: postuniversitare - masterat (master degree) Universitatea "Ovidius" Constanta; - hobby: muzica, tatuaje, istorie adevarata (music, tattoos, true history); Daca esti tolerant, tolereaza-mi intoleranta / If you are tolerant, tolerate my intolerance. "Prostul moare de grija altuia."

duminică, 24 aprilie 2011

Ostara - Echinoctiul de primavara

Ostara (Eostre, Easter) este zeita care se sărbătorea marcand începutul Primăverii, odată cu Echinocţiul care are loc în jurul datei de 20-21 martie. Deşi Ostara se celebra în martie, germanii numesc luna aprilie Ostara. De asemenea, unii spun că Ostara se celebra odată cu prima luna plină de după Echinocţiu, lucru care se poate întâmpla şi în aprilie. In această zi specială, ziua este perfect egală cu noaptea. Literal, Ostara sau Eostre înseamna Est – locul de unde răsare Soarele. Mai poate însemna, de asemenea, Zori sau lumina dimineţii - ceea ce este din nou legat de Est.

Oul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale zeiţei Ostara. Ouăle au fost, în mod tradiţional, asociate cu fertilitatea, belşugul şi renaşterea. In alchimie oul simbolizează Cosmosul. Iepuraşii zeiţei Ostara aduc ouă ca un mesaj de fertilitate şi viaţă nouă.

Iepurasul, ca simbol al Echinoctiului de Primavara, îsi are originea în Antichitate, fiind mentionat în jurul anilor 3500 î.e.n. Iepurele este un animal extrem de prolific, mai ales în sezonul Primaverii, fiind un simbol pagân al vietii si al fecunditatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu