Simple coincidente?! Imposibil...
Fig.71. Cetatile si asezarile dacice din Muntii Orastiei, dupa Hadrian Daicoviciu, Dacii, Ed. pentru literatura, 1968. Andrei Vartic, in Magistralele tehnologice ale civilizatiei dacice, Ed. Basarabia,1998, uneste aceste cetati si astfel ne apare o noua semnificatie, fascinanta, un mesaj transmis de acei daci eternitatii. Unghiul dintre Varful lui Patru, Piatra Rosie si Blidarul este un unghi drept. Si unghiul dintre Varful lui Patru, cetatea dacica de la Banita si cea de la Piatra Rosie este tot drept. Perpendiculara pe linia Banita-Piatra Rosie ne duce in cetatea dacica din varful lui Hulpe. O alta perpendiculara ne trimite direct la Sarmi-seget-usa. Am luat si eu un compas, am masurat distantele, apoi unghiurile, lucru ce-l poate face oricine si asa este negru pe alb.
Fig.72. Dar prietenul meu Andrei nu-si cunoaste masura si continua sa le uneasca pe vechile cetati dacice. Astfel perpendiculara ce imparte linia topografica Piatra Rosie - Sarmisegetusa in doua parti egale, trece prin cetatea Banita.
Fig.73. Si cum nimeni nu-l poate opri pe acelasi Andrei, el continua sa intinda linii dand dureri de cap celor ce vor sa-l auda, eu fiind unul dintre acestia. Asa ca, sa luam o rigla, un compas si un raportor si sa pornim la lucrul ce il poate face orice elev si anume sa-l verificam pe Andrei! Unim Varful Omu cu cetatea dacica de la Racos, apoi cu celebrele piramide de pamant de la Sona (fiica regelui Sona, Sitra, s-a maritat cu Rama, cel putin asa ne spun Vedele) numite si gurueti (in sanskrita guru insemnand: profesor, invatator, educator). Rezultatul nu intarzie sa se arate: Racosul care este la 60 km de Varful Omu formeaza un unghi de 30 de grade cu Sona, iar unghiul pe care Sona il face cu Racosul si Varful Omu este de 90 de grade. Ne apare astfel Triunghiul Divin (cateta opusa unghiului de 30 de grade este egala cu jumatate din ipotenuza) pe care piramidele de la Sona il formeaza cu cetatea dacica de la Racos si Varful Omu. Astfel algoritmul topografic al dacilor cuprinde perfect si Sona si Om-ul, si teorema lui Pytagora (inainte de nasterea acestuia!) si cea a lui Thales, si triunghiul de aur al egiptenilor si o istorie intreaga.
Fig. 71-72-73. Magistralele tehnologice ale civilizatiei dacice, Andrei Vartic, Ed. Basarabia, Chisinau, 1998.
Dr. Napoleon Savescu
Articole despre Daci/Geţi, Dacia/Geţia (Articles with Dacians/Getae, Dacia/Getia)
Despre mine
- Corneliu Dacian
- Constanta, Romania
- OM dac/get mandru de stramosii lui ! (Proud Dacian OM); - studii: postuniversitare - masterat (master degree) Universitatea "Ovidius" Constanta; - hobby: muzica, tatuaje, istorie adevarata (music, tattoos, true history); Daca esti tolerant, tolereaza-mi intoleranta / If you are tolerant, tolerate my intolerance. "Prostul moare de grija altuia."
luni, 28 decembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Trebuie vazut daca din punct de vedere topografic harta este fara cusur, adica cetatile sunt asezate exact ca in hartile de mai sus . Se poate azi cu GPS-ul. Daca este asa, atunci o sa scrieti istorie baieti. E ceva de lucru dar daca se potriveste atunci am sa fac pe banii mei 50 de afise si-am sa le afisez in Barsov. Afise pe care le veti semna cu numele voastre sa stie tot dacu)))
RăspundețiȘtergere(Crede si nu cerceta) - eroare totala! CERCETEAZA SI DUPA ACEEA CREDE! Daca esti convins ca este adevarat, spune tuturor. Toate cele bune!
RăspundețiȘtergere